Beveiliging versus privacy – WTF???

oktober 22, 2009 at 1:48 pm (Columns, Privacy) (, , )

Iedereen die iets met informatiebeveiliging doet, is zich er van bewust dat privacy een belangrijk item is. Voor alle anderen: privacy willen houdt niet in dat je geheimen hebt, maar er zijn dingen die niet iedereen aangaan. Dat houd je dan voor je, of in jargon, dat bescherm je.

De grote baas van Kaspersky stelt in een interview dat de grootste kwetsbaarheid van het Internet ligt in de anonimiteit van de gebruikers. Iedereen kan Internet stukmaken of er vreemde dingen uithalen, zonder dat zijn persoonsgegevens direct bekend zijn. Dat moeten we (volgens Eugene Kaspersky) willen voorkomen door iedere Internetter te verplichten een internetpaspoort te gebruiken. Daarbij moet het Internet worden gereguleerd en is het nodig een internetpolitie in te stellen. Alleen het registreren van IP-adressen en bijbehorende gebruikers bij de ISP’s is niet voldoende.

Kaspersky lijkt even uit het oog te verliezen dat als je privacy opoffert voor veiligheid, je beide verliest. En privacy krijg je nooit meer terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: